back to top

Pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) – recenzije

Koji su po našem mišljenju najisplativiji pametni telefoni i zašto! Doslo je vreme da se priča o najviše isplativim mobilnim telefonima u 2020. godini, jer ima dosta novina!

Kada su u pitanju najisplativiji pametni telefoni, možemo reći da ima dosta promena u odnosu na predhodne godine, kada su se oni pravili i naravno izlazili sa tom aktuelnom ponudom na trzište.

Pored toga što se ponuda poslednjih nekoliko godina promenila, promenila se i cena. Upravo iz tog razloga pokažemo nekoliko različitih modela pametnih telefona. A cene se kreću u rasponu od 100 evra, do nekoliko stotina evra.

Kada su u pitanju kriterijumi i procena koji su najisplativiji pametni telefoni, bitno je znati tzv. tri pravila ove liste. Pa, krenimo redom.

Prvo pravilo – koristite oglasnike za upoređivanje cena

Prva i najbitnija stvar je da su cene iz popularnih oglasnika pogode za upoređivanje cena uređaja koji želite da kupite. Konkretno, radi se o prosečnim cenama novih uređaja na oglasnicima kao sto su KupujemProdajem.com , HaloOglasi.com, itd itd…

Rado bih uporedio službene cene za najisplativiji pametni telefon, ali to je jednostavno nemoguće. Cene se razlikuju od države do države, a pored toga tu su akcije, posebne ponude i slične stvari. Gotovo, nemoguće je pronaći službenu cenu za uređaj star godinu i po ili dve godine.

Iz tog razloga oglasnici nisu želja nego potreba, jer je to jedini i najbolji način da uporedite cene pametnih mobilnih uređaja. Ako vam se navedene cene čine preniske ili previsoke, imajte na umu da se i cene na oglasnicima lagano razlikuju od države do države.

Drugo pravilo – telefoni stariji od 2 godine nisu isplativi

Uređaj ne sme biti stariji od dve godine ukoliko želite da imate dobar i isplativ mobilni telefon. Jednostavno, ne bismo želeli preporučiti uređaje koji više ne može prima softversku nadogradnju i smatramo da to nisu najisplativiji pametni telefoni.

Pored toga, treba uzeti u obzir i garanciju. Starije uređaje ćete mnogo teško pronaći nove, a još i sa garancijom.

Treće pravilo – cena od 100 evra do 450 evra

Imajte na umu da je ovo samo naš izbor.

Zato, potrudićemo se da u više različitih kategorija predstvimo i više proizvođača i da se taj telefon. Naravno, pod uslovom da imaju dobar mobilni uređaj u toj kategoriji i da se može smatrati najisplativijim pametnim telefonom.

Takođe, odabraćemo našeg favorita za svaku cenovnu kategoriju.

Cena 100 evra za telefon

Treba početi sa cenom od 100 evra, jer smatramo da je to apsolutni minimum ako želite barem pristojno upotrebljiv telefon.

Koji su to pametni telefoni koji su najisplativiji?

Redmi 8A

Za ovu cenu naš favorit je Redmi 8A koji se može pohvaliti velikim zaslonom i jos većom baterijom. Zapravo, najboljom baterijom na celoj ovoj listi.


pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije
Redmi 8A

Ako njega nema onda možete baciti pogled na Redmi 9A. Ali, imajte na umu da on ima nešto slabije trajanje baterije, barem u odnosu na telefon Redmi 8A.


pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije
Redmi 9A

Alcatel 1S

Odmah zatim ide Alcatel 1S (2020) koji je tokom testa pozitivno iznenadio. Za razliku od ostalih telefona u ovoj kategoriji dolazi sa 3GB ram-a i sa skenerom otiska prsta.

3GB ram-a pomaze pogotovu ako mislite igrati malo zahtevnije igre.


pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije
Alcatel 1S 2020

Huawei Y5p

Zatim ide Huawei Y5p koji je čak jeftiniji od 100 evra. Zapravo je vrlo pristojan telefon za osnovne potrebe, pod uslovom da možete živeti bez Google servisa.

Takođe, imajte na umu da Huawei Y5p ima najgore kamere od svih drugih telefona koji su navedeni u ovoj kategoriji.

Cena 150 evra

Kategorija pametnih najboljih telefona sa cenom do 150 evra ove godine je doživela pravu renesansu, i to najviše zahvaljujuci Xiaomi.

Redmi 9

Kada kažemo Xiaomi mislimo na model Redmi 9 pametni telefon, koji je za dlaku iznad 150 evra. On nudi odličan procesor koji ima oko 203 000 bodova na Antutu testu, a tu su i 4GB ram-a i 64GB interne memorije i full HD ekran.

Sve stvari koje su do nedvno bile nezamislive za ovu cenu. Ali, ako ikako možete dodajte jos malo i uzmite sebi Redmi note 9, jer ćete dobiti nešto bolje kamere i malo bržu memoriju.

Redmi 9
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Realme 5

Druga ili već treća opcija je Realme 5, koji standardno dolazi sa 125 GB interne memorije. Osim toga, ima jako dobar SNAP DRAGON 665 procesor i vrlo, ali vrlo solidne kamere.

Realme 5
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Huawei P40 lite E

Poslednja, ali ne najlošija opcija je Huawei P40 lite E.

Ovaj telefon se sada može naći čak i za manje od 150 evra, i to u varijanti sa 4GB ram-a i sa 64GB interne memorije. Razlog za tako nisku cenu jeste nedostatk Google servisa, pa imajte to na umu.

No, moramo priznati da Redmi 9 nije izašao, Huawei p40 lite E bi bez sumnje bio naš favorit u ovoj kategoriji uređaja.

Jednostavno je u kompletu jedan lep zaokružen telefon.

Huawei p40 lite E
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Cena oko 200 evra

U cenovnoj kategoriji oko 200 evra, sada se već mogu pronaći ozbiljni pametni telefoni. Odličan primer za to je Redmi note 9s.

Ne samo da dobijate fantastičan hardver koji je u stanju pokretati i najzahtevnije igre, nego je tu i odlična baterija i veoma dobre kamere.

Redmi note 9s
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Huawei p40 lite

Ipak naš favorit u ovoj kategoriji je “žrtva korone” i amerčkih blokada, a to je model Huawei p40 lite. Ne znamo kako i kada se to dogodilo, ali Huawei p40 lite, sada se može često pronaći i za manje od 200 evra.

Tu naravno ide obavezna napomena da njega kupite samo ako smatrate da možete živeti bez Google servisa. Ako se odlučite na njega, onda možete računati na vrlo dobre kamere, odličnu bateriju i na izuzetno jak procesor koji je bez sumnje daleko najbrži u ovoj klasi.

Huawei p40 lite
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Samsung Galaxy A31

Fanovi Samsung telefona i lepih pozadina na raspolaganju imaju Samsung Galaxy A31. Samsung Galaxy A31 dolazi sa full HD amoled zaslonom što mu je bez sumnje glavni adut.

No, tu su i vrlo solidne kamere i izuzetno jaka baterija.

Samsung Galaxy A31
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Cena oko 250 evra

Redmi Note 9Pro

Ako kupujete telefon za 250 evra i ne smetaju vam veliki telefoni, onda možda trebali pogledati novi Redmi Note 9Pro.

Glavni aduti su mu jako dobre kamer, izuzetno jak SnapDragon procesor i velika baterija od 5200Mah sa podrškom za brzo punjenje. Pored toga dolazi sa 6GB ram-a i sa 128GB interne memorije. Ova varijanta može se naći po ceni od oko 250 evra.

Redmi Note 9Pro
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Samsung Galaxy A51

I Samsung ima odličnu opciju ako vam nije bitna procesorska snaga, barem u odnosu na ostale telefone u ovoj kategoriji.

Mislimo naravno na Samsung Galaxy A51, koji osim solidnih kamera i full HD amoled ekranom (koji je bez sumnje najlepši ekran u klasi) ima još jedan adut, a koji je tek nedavno otkriven.

Naime, Samsung Galaxy A51 je na listi Samsungovih telefona koji će dobiti 3 Android nadogradnje. Zato, ako osim najlepšeg ekrana želite i najdužu softversku podršku Samsung Galaxy A51 je telefon za vas.

Samsung Galaxy A51
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Huawei Nova 5 T

Ipak, zlatna sredina za većinu korisnika (ako vam ne smeta malo stariji telefon) je Huawei Nova 5 T.

On je ujedno i naš favorit u ovoj klasi. Za razliku od ostalih Huawei telefona što smo do sada naveli, ovaj Huawei Nova 5 T ima Google servise pa se ne treba oko toga brinuti.

Za ovu cenu adut mu je doslovno sve. Ima lep dizajn sa metalnim okvirom i staklo na obe strane. Tu je i procesor Kirin 980 koji doslovno jede sve ostale procesore u ovoj kategoriji telefona. Takođe, tu su vrlo dobre kamere i više nego pristojna baterija.

Huawei Nova 5 T
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Cena oko 300 evra

Cenovna kategorija od oko 300 evra pokazala se kao neka uglavnom čudna zona. Tu se uglavnom nalaze telefoni kako smo rekli od oko 250 evra, samo sa više memorije. Ipak, ima i nekih drugih opcija.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G i Xiaomi Mi 10 Lite

Prve dve su ih Xiaomi u pitanju su Xiaomi Mi 10 Lite 5G i Xiaomi Mi 10 Lite.
Xiaomi Mi 10 Lite 5G bio bi naš izbor radi izuzetno dobrog procesora i nešto boljeg zaslona.

No, ne gubite puno ako uzmete Xiaomi Mi 10 Lite, čak dobićete “za dlaku” bolju kameru i otprilike 20% bolju bateriju.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Realme 6 Pro

Još jedna opcija je odlični Realme 6 Pro, koji za ovu cenu nudi 8Gb ram memorije, 128GB interne memorije i izuzetno jak Snapdragom procesor.

Ovo je za vas najbolja opcija ako želite maksimalnu fluidnost u radu.

Realme 6 Pro
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Cena oko 350 evra

Šta ćete kupiti za 350 evra zavisi najviše od toga volite li starije flegship telefone. Ako ste tip koji voli starije telefone onda imate dve super opcije.

Huawei P30

Jedna je Huawei P30. Često je malo skuplji od 350 evra, ali isplati se doplate jer dobijete jedan lepo zaokružen telefon sa odličnim kamerama, amoled ekranom i vrlo dobru bateriju.

Huawei P30
pametni telefoni koji su najisplativiji (2021) - recenzije

Xiaomi 9

Druga opcija je Xiaomi 9, Xiaomi telefon koji smo već nekoliko puta isticali kao svog favorita.

On ima lep dizajn, bežično punjenje, amoled displej, vrlo brz i stabilan Snapdragon procesor i jako dobre kamere. Jedini potencijalni nedostatak je baterija kapaciteta 3300 MAh, koja je dovoljna za jedan dan normalne upotrebe telefona i ništa više od toga.

Ako ipak volite više novije telefone, onda možete izabrati kao što smo naveli već telefone od 300 evra, samo sa više memorije.

Ili pak Smasung Galaxy A71.

Smasung Galaxy A71

Smasung Galaxy A71 ima vrlo lep full HD amoled ekran, izuzetno jak Snapdragon procesor, minimalno 6GB ram-a, veliku bateriju i vrlo dobre kamere.

Kao bonus na sve to Samsung je nedavno obećao tri Android nadogradnje za ovaj model telefona. Tako da, svakako i to uzmite u obzir prilikom odabira telefona jer to nije mala stvar.

Cena od 400 do 450 evra

Najveća iznenađenja dolaze u kategoriji od 400 do 450 evra. U ovoj kategoriji ima mnogo Samsungovih uređaja, a takođe se i po prvi put na listi najisplativijih telefona nalazi jedan Iphone.

Iphone SE 2020

To je naravno Iphone SE 2020, koji se često može naći za oko 450 evra u osnovnoj varijanti. No, njega bih preporučio samo onima koji baš žele Iphone ili oni koji traže telefon što manjih dimenzija.

Samsung Galaxy S10e

Kome smeta stariji dizajn Iphone telefona, a svejedno želi manji telefon tu je odlični Samsung Galaxy S10e. Imajte samo na umu da i ovaj model i Iphone, blago rečeno imaju loše baterije.

Pre nego što vam pokažemo svoje favorite u ovoj kategoriji, otkrijemo koja još dva telefona možete kupiti po ceni od oko 450 evra.

Xiaomi Mi Note 10 Pro i Huawei P30 Pro

Prvi je Xiaomi Mi Note 10 Pro koji ima jako dobru 108 MPX glavnu kameru.

Drugi je Huawei P30 Pro koji se sve češće može pronaći po ovoj ceni, a njega i netreba posebno predstavljati.

Preporučujemo i ovo:

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti