back to top

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 recenzija

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 je ultra tanak laptop sa odličnim performansama, ali i velikodušnom cijenom. Kada je sve rečeno i urađeno, dobili smo vrlo dobro ažuriranje o prošlogodišnjoj iteraciji i jednom od najboljih 2-u-1 laptopa ove godine!

Kao i prošlogodišnji Samsung Galaxy Book Pro 360, ova iteracija ima prekrasan AMOLED ekran koji je savršen za uživanje u multimedijalnim sadržajima. Takođe je idealan za rad, zahvaljujući brzim performansama. Iako je ovo Windows laptop u svojoj srži, Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 dolazi sa dosta Samsung softvera. Ovo može biti dobro ili loše, u zavisnosti od toga koliko ste voljni da koristite Samsungov ekosistem.

Ako je tako, onda ćete otkriti da se ovaj 2-u-1 lijepo slaže s vašim Samsung tabletima i telefonima. Inače, sve ove aplikacije su zapravo bloatware, zbog čega je ogroman broj njih zapravo minus za sve one koji ne žele koristiti sve ove aplikacije. Koji su sve plusevi i minusi ovog 2-u-1 laptopa i da li se isplati potrošiti ovoliki novac za ovaj uređaj, saznajte u nastavku recenzije.

 

samsung galaxy book2 pro 360 pregled

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: Dizajn i izgled

Šta se ističe?

 • Ultra tanko kućište sa tankim okvirima
 • Prekrasna grafitna završna obrada može se lako zaprljati i vrlo lako “pamti” mrlje
 • Velika tastatura i touch pad

Sa dimenzijama od 35,48 x 22,8 x 1,2 cm, Galaxy Book 2 Pro 360 je jedan od najtanjih laptopova koji su danas dostupni na tržištu. Iako je malo težak 1,5 kg, ipak je dovoljno lagan za nošenje, gdje god da krenete. Osim malog, gotovo neprimjetnog Samsung logotipa, poklopac na našoj grafitnoj jedinici za pregled je potpuno crn. Unutrašnjost je jednako ukusna kao i eksterijer, sa potpunom tastaturom, prostranom tačpedom i velikim ekranom sa tankim okvirima.

Gornji okvir je otprilike dvostruko deblji od bočnih okvira za smještaj ugrađene web kamere, dok je donji okvir deblji oko 1,2 cm. Grafitna završna obrada daje uređaju dojam elegancije. Iako je kućište glatko i robusno, lako se može zaprljati i uhvatiti neželjene mrlje, čak i ako su vam ruke čiste. Ovo nije problem, ali bilo je razočaravajuće vidjeti otiske prstiju po cijelom laptopu nakon svake upotrebe.

samsung galaxy book2 pro 360 ekran

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: Ekran i prikaz slike

Šta se ističe?

 • Prekrasan 15,6-inčni 1080p AMOLED ekran
 • Žive boje i duboki kontrasti
 • Filmovi i bilo koja multimedija općenito izgledaju fantastično

Ekran od 15,6 inča Galaxy Book 2 Pro 360 savršen je i za posao i za uživanje u multimedijalnim sadržajima. Bez obzira na to kako postavite svoj laptop, imaćete idealno iskustvo gledanja i uživaćete u onome što gledate na njemu.

samsung galaxy book2 pro 360 ekran

AMOLED ekran pruža snažan kontrast između crne i bijele i pomaže da boje izgledaju življe. Ovo posebno važi za sadržaj filmova i trejlera koji su bogati kontrastima boja, gde ste bombardovani nizom boja i efekata čestica. Uprkos svom haosu na ekranu, sve je kristalno jasno. Najnoviji trejler za sezonu 4 Stranger Things takođe izgleda zapanjujuće na ovom ekranu.

Prema našem testu kolorimetra, Galaxy Book 2 Pro 360 proizveo je 123,6% sRGB raspona boja (što je bliže 100%, to bolje). Ovo je samo malo iznad svog prethodnika (120%) i znatno manje od Yoga 9i Gen 7 (197%). Rezolucija ekrana dostiže 1080p. Iako bih više volio minimalnu rezoluciju od 1440p za laptop od 15 inča, bogat kvalitet slike AMOLED ekrana učinio je manji broj piksela zanemarljivim. Iako bi 2K ili 4K ekran bio bolji, Full HD ekran je dovoljno dobar.

 

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: Opcije slota

Šta se ističe?

 • 3 USB-C porta, uključujući Thunderbolt 4
 • Nema USB-A porta

Kao i njegov prethodnik, ovaj 2-u-1 ima par USB-C slotova i USB-C/Thunderbolt 4 utor. Takođe ima čitač microSD kartica i 3,5 mm priključak za slušalice.

Portovi se nalaze sa obe strane laptopa. Budući da se nalaze blizu zadnje strane uređaja, nećete morati da brinete da li vam kablovi smetaju. Nažalost, ako imate USB-A dodatak, morat ćete koristiti adapter.

 

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: Performanse

Šta se ističe?

 • Dovoljno moćan za obavljanje više zadataka odjednom
 • Nadmašuje svog prethodnika i neke konkurente
 • Ne možete reći da je ovo mašina za igre (iako možete igrati neke igre na njoj s manjim detaljima)

Galaxy Book 2 Pro je tanak što se tiče dizajna, ali ne i performansi. Zahvaljujući Core i7 procesoru i 16 GB RAM-a, laptop je dovoljno moćan za vaše svakodnevne potrebe za računarom; bilo da je u pitanju rad, multimedija, pa čak i igranje nekih igrica, mada treba imati na umu da ovo nikako nije računar namenjen igranju zahtevnih igrica.

samsung galaxy book2 pro 360 vremenski špijun

Što se tiče benčmarkova, posebno Geekbench 5.4 testa za višejezgrene mogućnosti, Galaxy Book 2 Pro 360 je postigao 9.043 poena. Ovo ne samo da premašuje 5.575 postignutih u prethodnoj iteraciji, već i nadmašuje impresivnih 7.150 bodova koje je postigao model Yoga 9i Gen 7.

Galaxy Book 2 Pro 360 je transkodirao 4K video u 1080p koristeći ručnu kočnicu za 9 minuta i 34 sekunde. Ovo lako nadmašuje 16 minuta i 24 sekunde koliko je bilo potrebno njegovom prethodniku da izvrši isti zadatak. Surface Laptop Studio (11:24) i Yoga 9i Gen 7 (12:18) su blizu, ali i dalje u razmaku od više od deset minuta. Iako se radi o solidnom radnom laptopu, Galaxy Book 2 Pro 360, kao što sam već spomenuo, nije računar namijenjen igranju zahtjevnih igrica.

samsung galaxy book2 pro 360 benchmark

Tokom testiranja, PC je bio u mogućnosti da pokrene grafički benchmark samo kroz Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm u prosjeku od 24 kadra u sekundi, što je nešto ispod minimuma od 30 fps koji bismo željeli vidjeti. To ne znači da nećete moći ništa svirati na njemu; starije igre će raditi sasvim dobro, dok s novim igrama koje su izašle ove, prošle ili pretprošle godine, morat ćete biti spremni na razne kompromise, od igranja na niskim detaljima do smanjenja rezolucije.

samsung galaxy book2 pro 360 tastatura i tačped

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: Opcije tastature i dodirne table

Šta se ističe?

 • Prostrana tastatura
 • Dodirna tabla reaguje prilično dobro

Tastatura je dovoljno prostrana da na njoj možete udobno kucati, bez ikakvih ometanja. Tasteri pružaju zadovoljavajuću količinu otpora, čak i ako ste navikli na mehaničke tastature. Takođe mi se sviđa kako mogu da prilagodim pozadinsko osvetljenje da odgovara uslovima ambijentalnog osvetljenja.

Velika dodirna tabla je intuitivna i laka za upotrebu, kao i tastatura. Dobro reaguje na interakciju, precizan je i nikada ne propušta da pravilno pročita sve moje pokrete i geste.

samsung galaxy book2 pro 360 leđa

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: opcije zvuka

Šta se ističe?

 • Sve u svemu, zvučnici pružaju prilično dobar kvalitet zvuka
 • Basa malo nedostaje, ali ne previše

Laptopi često ne pružaju vrlo visok kvalitet zvuka, ali na sreću to ovdje nije slučaj. Zvučnici ovog uređaja su više nego dobri. Visoke, niske i srednje vrijednosti se lijepo provlače i ništa se nikada ne miješa. Bas je samo malo slab, ali to nije toliki problem da bi vas odvratio od ovog modela uređaja.

 

Kamera uređaja

Web kamera od 1080p ugrađena u Samsung Galaxy Book2 Pro 360 je poboljšanje u odnosu na kameru od 720p koja se nalazi na prošlogodišnjem modelu. To je jedino što mogu reći, jer je kvalitet u najboljem slučaju OK. Moraćete da budete u prostoriji sa boljim od prosečnih uslova osvetljenja kada koristite web kameru. U suprotnom ćete izgledati isprano i pomalo oblačno.

test samsung galaxy book2 pro 360

Mogućnosti ekrana na dodir i olovke

Šta se ističe?

 • Ekran osjetljiv na dodir
 • Pravi kompetentan tablet
 • S Pen je dobar za korištenje

Ekran osjetljiv na dodir je izuzetno osjetljiv, bilo da koristite prste ili priloženu S olovku. Kao što obično radim sa 2-u-1 laptopima, često sam naizmenično koristio dodirnu tablu i dodirne kontrole dok sam koristio uređaj i sve je funkcionisalo fantastično. Budući da su Windows 11 i Samsung aplikacije prilagođene dodiru, Galaxy Book 2 Pro 360 čini održiv, iako nezgodan, tablet.

samsung galaxy book2 pro 360 olovka

Poput ogromnog Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, može biti teško koristiti Galaxy Book 2 Pro 360 kao tablet tokom dužeg vremenskog perioda. Ali sve dok ga držite s dvije ruke, to ne bi trebao biti problem. S Pen radi jednako dobro kao što biste očekivali od digitalne olovke. Sve u svemu, ovo je jako dobra olovka, koja će biti od koristi svim likovnim ljudima.

 

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360: softver i baterija

Kao i najbolji Samsung telefoni, ovaj notebook dolazi sa unapred instaliranim nizom Samsung aplikacija. Vjerovatno ćete zanemariti veliku većinu njih. Međutim, postoji nekoliko korisnih aplikacija za one koji ulažu u Samsungov ekosistem. Uprkos svom Samsung softveru, ovo je i dalje Windows 11 laptop.

Galaxy Book2 Pro 360 je izdržao 11 sati i 59 minuta na testu trajanja baterije, što uključuje pretraživanje interneta preko Wi-Fi veze, dok je ekran podešen na 150 nita svjetline, što je generalno vrlo dobro.

samsung galaxy book2 pro 360

Zaključak

Kao i prošlogodišnji model, Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 je odličan model Samsung laptopa. Ovaj 2-u-1 uređaj dolazi sa gotovo svim funkcijama koje ljudi žele od radnog i svakodnevnog laptopa, uključujući veliki i živopisan ekran, prostranu tastaturu i brze performanse. Izjednačen je sa drugim 2-u-1 i namenskim laptopima. Cijena je visoka, ali kada se sve sabere i oduzme, može se reći da se barem djelimično isplati. Ali moramo biti svjesni da se radi o Samsung uređaju, što znači da je uređaj barem malo precijenjen.

 

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 specifikacije:

Veličina ekrana – 39,6 cm (15,6″), Rezolucija – 1920 x 1080 piksela (Full HD)
LED pozadinsko osvetljenje – da, OLED – da, osvetljenost – 500 nita
Ekran osjetljiv na dodir – sa prstom i olovkom
procesor: Intel® Core™ i7 (12. gen) 1260P procesor, jezgra/niti – 4/8
4 performanse / 8 efikasnih jezgara, frekvencija takta – 2,10 GHz, Turbo pojačanje do – 4,60 GHz, keš memorija – 18 MB

Grafička kartica – Iris® Xe Graphics
Veličina RAM memorije – 16 GB DDR5 4800MHz
Veličina tvrdog diska – M.2 Količina: 1
Kapacitet (ukupni) – 512 GB
Kapacitet (SSD) – 512 GB
interfejsi
USB 3.2 (Type-C) – 2 x USB 3.2 Type-C
Thunderbolt – Da
Thunderbolt – Thunderbolt™ 4
Čitač kartica – MicroSD
Čitač pametnih kartica – Da
komunikacija
Bežična mreža (WLAN) – Intel® Wi-Fi 6E AX210 2×2 (802.11a/b/g/n/ac/ax)
Bluetooth – 5.1
zvuk
Line in – Da
Audio izlaz – Da
ugrađeni mikrofon – Da
Karakteristike – Kombinovani audio/mikrofonski priključak (3,5 mm)
Ostale karakteristike – Audio sistem sa dva zvučnika
integrirati Web kameru – HD web kameru
Čitač otiska prsta – Da
Raspored tastature – nemački
Pozadinsko osvetljenje tastature – Da
Numpad – Da
uključujući napajanje – Da
operativni sistem/softver Operativni sistem – Windows 11 Home
Trajanje baterije – do 68 sati
Širina – 22,78 cm
Visina – 35,49 cm
Dubina – 1,19 cm
Težina – 1,41 kg

 

plusi:

 • Predivan AMOLED ekran od 15,6 inča
 • Izuzetno tanak dizajn
 • Izuzetno prenosiv
 • Odlične performanse
 • Prostrana tastatura i osetljiva dodirna tabla

 

Protiv:

 • Samsung aplikacije se ponašaju kao bloatware
 • Maksimalna rezolucija je mogla biti veća

Cijena uređaja u hrvatskim trgovinama: između 10.600 i 15.600 kuna

Napisao: Ivan Hečimović

Objava Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 recenzija prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti