back to top

Aplikacije za kriptovalute za početnike

Ovo su najbolje aplikacije za kriptovalute za početnike

U posljednje vrijeme možemo svjedočiti svojevrsnoj poplavi aplikacija za kriptovalute, koje su nastale sada kada sve više ljudi počinje ulagati.

Međutim, odabir aplikacije za kriptovalute može predstavljati problem, kada vidite da su dostupne doslovno desetine različitih aplikacija za portfelj i trgovanje.

Evo liste najboljih aplikacija za kriptovalute za početnike u svijetu kriptovaluta, s objašnjenjima i zašto biste trebali razmotriti svaku od njih.

blizanci
Aplikacije za kriptovalute

Gemini

Gemini vam omogućava da trgujete desetinama kriptovaluta, a njegova pouzdanost je zaslužila povjerenje novih trgovaca širom svijeta.

Gemini je također razvio druge karakteristike koje ga čine više od platforme za trgovanje.

Osnovana 2014. godine, Gemini je jedna od najcjenjenijih berzi digitalne imovine u Sjedinjenim Državama i jedna je od najsigurnijih burzi kriptovaluta zbog svoje sigurnosti.

Platforma nikada nije hakovana i jedna je od rijetkih berzi koje su potpuno regulirane.

coinbase
Aplikacije za kriptovalute za početnike

Coinbase

Coinbase je vodeća aplikacija za kriptovalute. Na Coinbaseu možete trgovati mnogim kriptovalutama, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, BAT, USDT i ZRX.

U poređenju sa eToro-om, Coinbase je koristan za nove kripto trgovce, jer ima vrlo jednostavnu mobilnu aplikaciju. Ima prijateljski interfejs koji je vrlo intuitivan za početnike.

Možete upravljati svim svojim trgovinama sa svoje kontrolne table, pa čak i zaraditi nagrade za određene novčiće.

etoro gemini aplikacije za kriptovalute

eToro

Platforma eToro olakšava trgovinu vašim kriptovalutama, ali se više oslanja na kratkoročno nego dugoročno trgovanje.

Alat eToro pruža vrijedne strateške podatke svojih najuspješnijih online trgovaca, odnosno drugih korisnika, kako bi vam pomogao u donošenju boljih odluka.

Provizija od 0% čini platformu privlačnijom od konkurenata koji naplaćuju naknadu.

Nećete zapravo posjedovati nijednu kriptovalutu kojom trgujete dok je ne unovčite, baš kao i kod drugih platformi za trgovanje.

blockfi

BlockFi

Umjesto da stavite svoj novac na štedni račun i prikupite što manje kamate, možda biste željeli provjeriti BlockFi. Platforma tvrdi da možete zaraditi čak 3%-7,5% kamate na svoje kripto zalihe.

Ne morate kreirati novi portfolio da biste počeli zarađivati ​​kamate uz BlockFi. Možete koristiti svoj postojeći portfolio i još uvijek zaraditi čak 4% kamate na svoja sredstva.

Svako ko želi maksimizirati svoje interesovanje za BlockFi trebao bi razmisliti o ulaganju u stabilne coine poput USDC i GUSD, koji mogu donijeti do 7,5% kamate.

webull

WeBull

Za razliku od nekih drugih aplikacija na ovoj listi, WeBull nudi kriptovalute uz druge opcije ulaganja kao što su dionice, opcije i marže.

Jedan od razloga zašto će se WeBull svidjeti početnicima je jednostavnost korištenja, što ovu mobilnu aplikaciju čini lakom za trgovinu.

Jedina mana WeBull-a je nedostatak sadržaja vijesti koji bi mogao pomoći trgovcima početnicima da steknu uporište na tržištu i saznaju više o svojim opcijama.

Međutim, ono što mu nedostaje u sadržaju vijesti, nadoknađuje se funkcijama i jednostavnošću korištenja.

blockchain.com

Blockchain.com

Kao jedna od najpopularnijih aplikacija za kriptovalute na tržištu, Blockchain je kreirao aplikaciju prilagođenu početnicima tako da svako može započeti.

Blockchain podržava brojne kriptovalute i omogućava korisnicima da lako pohranjuju, kupuju, prodaju i upravljaju svojim bitcoinima i altcoinima.

Možete izvršiti konverzije ili konverzije jedne kriptovalute u druge kriptovalute i transakcije kovanicama u cijeloj aplikaciji.

Digitalni novčanik također služi kao račun za kamatu, što vam omogućava da zaradite do 12% kada otvorite štedni račun, što ga čini jednim od najboljih kripto novčanika.

Voyager

Još jedna aplikacija kripto brokera, Voyager, omogućava vam trgovinu u više od 60 različitih kriptovaluta. Aplikacija je odlična za početnike jer vam je potrebno samo 10 USD da biste je počeli koristiti.

Ono što Voyager čini drugačijim je nedostatak kontrole koju imate nad vašim stvarnim razmjenama.

Ne možete vidjeti šta su. Umjesto toga, platforma koristi svoj pametni usmjerivač za narudžbe kako bi ulagala umjesto vas i prenosila profit bez provizije.

U ovome, Voyager je više sličan kripto-robo-računu, koji ulaže novac u ono što smatra prikladnim.

Delta

Delta je sveobuhvatna aplikacija za kriptovalute s malom krivuljom učenja za početnike. Vrijedi se držati jer podržava više od 7.000 različitih kriptovaluta, dajući vam ogromnu količinu opcija za trgovanje.

Podaci iz aplikacije se sinkroniziraju na više uređaja, tako da im možete pristupiti s bilo kojeg mjesta. Takođe dobijate analizu vaše istorije trgovanja, istorije imovine, lokacije imovine, trgovanja i statusa ulaganja.

Exodus

Istraživanja pokazuju da je Exodus jedan od najboljih kripto novčanika u industriji. To je alat koji je siguran i intuitivan za one koji nemaju iskustva s Bitcoin i drugim kriptovalutama.

Više od 125 podržanih kriptovaluta čine ga pouzdanom opcijom za pohranu, iako naknade za trgovanje mogu biti malo visoke.

Ne samo da je to siguran novčanik, već možete koristiti i Exodus za kupovinu i prodaju svojih digitalnih kovanica u pokretu. Raspon ugrađenih funkcija pomoći će svakom početniku da počne bez osjećaja preopterećenosti.

Blockfolio

Možda ne postoji bolji alat za praćenje portfelja kriptovaluta od Blockfolia. Aplikacija podržava više od 10.000 različitih kriptovaluta i više od 500 različitih berzi.

Velike su šanse, ako trgujete kriptovalutom, možete je pratiti koristeći Blockfolio. Aplikacija vam omogućava da sinhronizujete svoje razmjene tako da možete automatizirati proces praćenja.

Omogućava vam da provjerite najnovije cijene, tržišne podatke, promjene trendova i vijesti. Nadalje, Blockfolio je 100% besplatan za korištenje.

Ove aplikacija za kriptovalute olakšat će vam navigaciju svijetom kriptovaluta, posebno ako ste početnik

Čak i ako nemate iskustva s kriptovalutama, aplikacije na ovoj listi pomoći će vam da kupujete i prodajete tokene, upravljate svojim portfeljem i zaštitite ulaganja u digitalni novčanik.

Svaka aplikacija ima prednosti i nedostatke, ali svaka ima nešto zbog čega želite da ostanete u svijetu razmjene, kupovine i prodaje kriptovaluta, zbog čega je svaka od ovih deset aplikacija kvalitetna na svoj način.

Svi moramo negdje početi. Isto se odnosi i na svijet kriptovaluta. Isprobajte barem jednu od deset aplikacija navedenih u ovom članku danas i okušajte se u primamljivom svijetu kriptovaluta, piše pcchip.hr

PREPORUKA

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti