Bill Gates smatra da pametne telefone treba zamijeniti elektroničkim tetovažama

Suosnivač Microsofta Bill Gates vjeruje da će nova tehnologija zamijeniti pametne telefone, a riječ je o elektroničkim tetovažama.

Elektroničke tetovaže proizvod su američke biotehnološke tvrtke Chaotic Moon, a služe za prikupljanje i analizu podataka dobivenih iz ljudskog tijela. Podaci će se moći koristiti u različite svrhe, uključujući medicinske i sportske.

To će omogućiti bolju prevenciju i kontrolu bolesti te poboljšati tjelesnu spremnost. Elektroničke tetovaže su još uvijek u fazi razvoja i vjerojatno će izgledati poput malih senzora na koži.

Za Gatesa gore opisane tetovaže nisu dovoljne, jer smatra da ih treba značajno poboljšati. Njegova ideja je da imaju toliko značajki da će moći u potpunosti zamijeniti pametne telefone.

Nešto slično moglo se vidjeti u holivudskim filmovima gdje glumci te tetovaže koriste za telefoniranje, slanje poruka i pronalaženje adresa stanovanja. Ne zna se kada će to doista biti moguće, ali se zna da Gates i njegovi suradnici već rade na tome.

Izvor: klix.ba.

Post Bill Gates smatra da pametne telefone treba zamijeniti elektroničkim tetovažama pojavio se prvi na eHowu.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULATNO OVIH DANA