Koje su najbolje multiplayer igre | ITRevolucija

Android igre se polako, ali sigurno poboljšavaju.

Pre smo imali jednostavne igre sa klikanjem miša u koje smo mogli pozvati naše prijatelje sa Facebooka, primerno. Kada neko kaže multiplayer igre mislilo se na jednostavno deljenje rezultata, ne na zajedničko igranje.

Danas postoji veliki broj igrica koje podržavaju multiplayer igranje, uključujući co-op i PvP. Kada bolje razmotrimo trenutnu situaciju, shvatamo da imamo više igara sa nekom od multiplayer mogućnosti, nego onih koje ne nude nikakve multiplayer mogućnosti.

multiplayer igre
Koje su najbolje multiplayer igre | ITRevolucija

Ako tražite najbolje multiplayer igre koje želite igrati sa vašim prijateljima na pravom ste mestu!

Asphalt Xtreme

Gameloftov Asphalt serijal je došao do maksimalne popluarnosti. Ovo je jedna od najboljih igrica kada su u pitanju trke. Asphalt Xtreme je najnovija igrica u serijalu. U ovoj verziji Asphalta vaš zadatak je da off road vozila vozite preko različitih terena. U igri je sadržano preko 50 vozila koja možete koristiti.

Dodatno, dolazi sa multiplayerom u realnom vremenu, mnogo različitih staza, mogućnošću izmjenjivanja vozila, ali i mnogo toga ostalog. Sadrži preko 300 eventa za karijeru, 1100 izazova i mnogo sedmičnih evenata. Jedina loša stvar kod ove igre jeste meni, ali to je zapravo i nebitna stvar, ako gledamo sam gameplay.

AdventureQuest 3D

AdventureQuest 3D je jedna od novijih multiplayer igrica za telefona. Ovu igru smeštamo u žanr MMORPG. Sve što očekujete od ovakve igre nalazi se u njoj. Mnogo zadataka, različitih klasa, raidanje bossova, tamnice, a postoji i popularni crafting.

Ono što ovu igru izdvaja u ovom zasićenom žanru jeste cross platform podrška. Možete je igrati i preko računara i preko telefona. Imate mogućnosti četovanja sa ostalim igračima, ali i PvP mogućnosti. Naravno, za očekivati je da u ovakvoj igri postoje određeni zastoji i bugovi, ali redovnim ažuriranjima sve se brzo reši.

Critical Ops

Critical Ops je FPS igra za android. Cilj je onaj veoma poznat i tradicionalan. Postoji mnogo terorističkih pretnji. Vaš zadatak je da ih uklonite. Postoji i ona mogućnost o kojoj smo svi često razmišljali, a to je da i da igrate kao terorist, tu vam je zadatak da pravite haos. Multiplayer je veoma sličan ostalim FPS igrama.

Ono što je veliki plus za ovu igru jeste što nije, kako to obično kažu „Pay to win“ – nema kupovina unutar same aplikacije, bar onih koje direktno utiču na borbu u multiplayeru. Ono što možete kupiti jesu drugačiji skinovi, dok skill sami morate steći. Modern Combat 5 je nešto starija igrica, ali ako vam Critical Ops ne leži, onda možda trebate i to razmotriti kao opciju.

Crossy road

Crossy Road je igrica u kojoj treba proći razne puteve i prepreke i, naravno, preživeti. Vaš cilj je da izdržite što duže možete. Sadrži mnogo različitih karaktera koje možete kontrolisati, ali i lokalni multiplayer mod. Vi i vaši prijatelji se možete povezati na istu WiFi mrežu i igrati ovu igru zajedno.

Broj igrača za multiplayer je od 2 do 4. Nije najbolja i najzanimljivija igra ikada, ali na listu smo je stavili, jer je zarazna i odličan način za ubijanje vremena sa porodicom i prijateljima. Definitivno je jedna od boljih lokalnih MP igara.

Minecraft

Minecraft: Pocket Edition spada među najpopularnije multiplayer igre, o kojoj god platformi govorili. Igrica vas postavi u nasumično generisan svet, i to je otprilike to, ostalo sve je na vama. Nedavna ažuriranja vam omogućavaju cross platform igranje sa računarom i Xbox One konzolom.

Kako instalirati Minecraft za PC pogledajte u ovom tutorijalu.

To znači da igru sa vašim prijateljima možete igrati gotovo bilo gde. Igra sadrži dva moda: survival i creative. Creative mod vam omogućava besmrtnost kroz čitavu igru i beskonačne resurse. Survival mod sadrži mnogo zanimljivijih stvari, a sve se tiču jedne stvari – preživljavanja.

Oni koji žele konzolu na svom telefonu, a pri tom multiplayer igru, Minecraft je prava stvar za njih. Jedina mana je što igra košta 6.99 dolara, što je malo manje od 5e. Što se tiče kupovina u samoj igri, ni ovde nije P2W situacija, jedino što možete kupiti su različiti skinovi za vaš karakter u igri.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti