Windows 10 postao najpopularniji sistem?

Postoji nekoliko razloga zašto je Windows 10 postao najpopularniji operativni sistem.

Za Windows 10, Microsoft se nije samo fokusirao na pravljenje sistema za svačije potrebe, već i na pravljenje najboljeg gejming sistema. A da li su uspeli u tome? Pa sudeći po brojevima na Steam-u, ovaj Windows je trenutno sistem koji je instaliran na najviše mašina korišćenih za Steam. 

Windows 10, 64-bitni

Windows 10, 64-bitni, je zvanično prestigao Windows 7 i postao najpopularniji operativni sistem za Steam korisnike. A bilo mu je potrebno samo 8 meseci da bi došao do toga.

Trenutno drži 36.97% računara, dok je Windows 7 iza njega, sa 32.99%. Ovo je prvi put u istoriji da je desetka na vrhu Steam liste, a analisti predviđaju da će njegova popularnost samo nastaviti da raste u narednom periodu.

windows 10
Windows 10 postao najpopularniji sistem?

Ali pored toga, Windows 7 je, tehnički, i dalje najpopularniji sistem ako spojimo 32-bitne i 64-bitne verzije, time dobijamo čak 39.96% korisnika. Ako bismo iskombinovali obe verzije Windows deset sistema, dobili bismo 38.28%, ali i to će se vrlo brzo povećati.

Što se drugih operativnih sistema tiče, 12.93% Steam gejmera i dalje koriste 64-bitni Windows 8.1, dok samo 2% računara na sebi ima Windows XP. Generalno je Windows definitivno dominantna platforma sa čak 95,70% korisnika

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti