back to top

Zvanično predstavljen Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024)

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): kompaktna kombinacija stila i funkcionalnosti

Tablet nudi prepoznatljivu S Pen, elegantan dizajn i dugotrajnu bateriju za obavljanje svakodnevnih zadataka

Zagreb, 26.03.2024. – Kompanija Samsung predstavila je Galaxy Tab S6 Lite (2024), elegantan tablet dizajniran kako za posao tako i za zabavu. Sa visoko preciznim S Pen olovkom i pouzdanim performansama, Galaxy Tab S6 Lite (2024) poboljšava inspiraciju, ideje i produktivnost za studente, mlade profesionalce i porodice.

“Razumijemo da je život brz, posao dinamičan i da je korisnicima potreban uređaj koji može pratiti njihov užurbani svakodnevni život,” rekao je Junho Park, potpredsjednik i šef tima za planiranje proizvoda Galaxy Ecosystem, MX Business Division u Samsung Electronics . “Galaxy Tab S6 Lite (2024) i njegova S Pen su idealni saputnici za neprimetno povezivanje produktivnosti sa zabavom i kreativnošću, omogućavajući ljudima da uživaju više u onome što vole u pokretu.”

samsung galaxy tab s6 lite (2024)

Novi nivo produktivnosti u bilješkama

Galaxy Tab S6 Lite čini hvatanje ideja s preciznošću lakšim i ugodnijim nego ikad. Dolazi sa S olovkom koja je dizajnirana da osigura udobnost, čak i pri dugotrajnoj upotrebi. Korisnici će uživati ​​u pisanju ili crtanju pomoću S olovke, bilo da skiciraju u Samsung Notes-u ili zapisuju svoje misli – bez otključavanja tableta. Bez potrebe za posebnim punjačem, S Pen je spreman da zabilježi kad god vam padne na pamet kreativna ideja.

Povećavajući produktivnost, Galaxy Tab S6 Lite je potpuno kompatibilan sa Galaxy uređajima, uključujući Galaxy Buds FE koji nude lako povezivanje između više uređaja kako bi korisnici mogli da prošire svoju kreativnost i postignu više u okviru Galaxy ekosistema.

Moderan, prenosiv i sposoban

Galaxy Tab S6 Lite (2024) donosi elegantan dizajn, sa vrhunskim metalik završnom obradom u Oxford Grey.

Tablet je kompaktan i lagan za veću prenosivost, teži samo 465 g u Wi-Fi verziji. Pored toga, ekran od 10,4 inča Galaxy Tab S6 Lite i tanak, simetričan okvir od 9 mm omogućavaju udobno iskustvo gledanja.

Pored vrhunskih karakteristika produktivnosti i zabave, Galaxy Tab S6 Lite (2024) nudi dugotrajnu bateriju koja pruža 14 sati neprekidne video reprodukcije, pružajući korisnicima pouzdan uređaj za uživanje u uzbudljivom gledanju sadržaja i kreativnoj slobodi. Budući da je na tabletu moguće lako prebacivati ​​između različitih aplikacija, korisnici će također moći iskusiti efikasniji multitasking.

 

Dostupnost

Galaxy Tab S6 Lite (2024) će biti dostupan od 28. marta[1] po preporučenoj maloprodajnoj cijeni u Hrvatskoj od 459,00 eura.

 

specifikacije:

Galaxy Tab S6 Lite (2024)
Ekran 10,4 inča, 2000 x 1200 (WUXGA+), TFT
*Mjerenje je dijagonalno kao puni pravougaonik bez uzimanja u obzir zaobljenih uglova. Stvarna vidljiva površina je manja zbog zaobljenih uglova i otvora kamere.
OSA Android 14.0
Dimenzije 154,3 x 244,5 x 7,0 mm
Težina 465 g (Wi-Fi) | 467 g (LTE)
Kamera Main 8MP
Front 5MP
Memorija i pohrana* 4GB+64GB

4GB+128GB

microSD do 1TB**

* Dostupnost skladišta može varirati ovisno o tržištu, modelu, boji ili operateru. Stvarna dostupnost prostora za skladištenje može varirati u zavisnosti od unapred instaliranog softvera, tržišta, modela, veličine datoteke i formata.

** MicroSD kartica se prodaje zasebno.

AP Quad core 2.4GHz + Quad core 2.0GHz
baterija* 7,040 mAh (tipično)
*Tipična vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima treće strane. Tipična vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost koja uzima u obzir varijacije u kapacitetu baterije između uzoraka baterija testiranih prema IEC 61960. Navedeni (minimalni) kapacitet je 6,840 mAh.
Povezivanje LTE*, Wi-Fi, Bluetooth® v 5.3
*Dostupnost LTE modela zavisi od tržišta ili operatera.
Boja Oksford siva
Zvuk Dvostruki AKG zvučnik, Dolby Atmos®

 

[1] Dostupnost se može razlikovati ovisno o regiji.

Post Zvanično predstavljen Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti