back to top

Kako skinuti video sa Facebooka (VIDEO)

Ekipa sajta ITRevolucija će vam pokazati nekoliko metoda kako skinuti video sa Facebooka. Ima više metoda, ja ću navesti najjednostavnije.

Većina nas koristi Facebook svakodnevno tako što skrolujemo besciljno News Feedom i tražimo nešto zanimljivo da vidimo, i onda napokon naletimo na neki smješan video i hoćemo da ga preuzmemo kako bi pokazali prijateljima.

kako skinuti video sa facebooka
Facebook i skidanje videa

Skidanje videa sa Facebooka bez programa

Prvo nađite željeni video na Facebooku. Morate sami znati prepoznati da li je taj video sigurno na Facebook-u, a znati ćete po playeru. Znači ne uvećavate video nego kliknete na njega desnim klikom i na copy url.

Nakon toga, obilježite lijevim klikom URL tj. dati link, kopirate ga. Poslje toga idete na sajt getfvid.com Tu u tekstualno polje naljepite prethodno kopirani URL, kliknite na Download taster. Prije toga izaberete kvalitet videa koji želite da vaš video ima. Ova metoda je možda i najlakša.

Skidanje videa sa Facebooka pomoću programa

Preuzmite SaveFrom.net program i onda će vam se na svakom videu na YouTubu pojavljivati zelena strelica i nakon što kliknete na nju birate kako želite da preuzmete video tj. koji format i kvalitet.

Onda ćete imati u plejeru ponuđeno da li da skidate u SD ili HD, odabere jedno i skidate video. Toliko jednostavno. Sajt odakle preuzimate program isto tako možete koristiti da nalepite link videa i skinete video kao u prvoj metodi. Ovo su dve najjednostavnije i najbrže metode.

Kako preuzeti video sa Facebooka bez programa

Postoji također i ova metoda opisana u videu.

Pogledajte i ove zanimljivosti:

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti