RecenzijeTelefoni
Trending

Pametni telefoni koji su najisplativiji u 2020 godini recenzije

Doslo je vreme da se priča o najviše isplativim mobilnim telefonima u 2020 godini i stvarno ima dosta promena u recimo predhodnim godinama u kojima su se telefoni pravili i naravno izlazili sa tom ponudom na trzište.

Ne samo da se ponuda poslednjih nekoliko godina promenila nego nego i cena, upravo iz tog razloga pokazemo vam nekoliko različitih modela pametnih telefona. A cene se krecu od 100 do nekoliko stotina evra.

Pritom bitno je da znate hajde da nazovem tri pravila ove liste pa da krenemo redom.

Prvo pravilo


Prva i najbitnija stvar je da su cene iz popularnih oglasnika, konkretno radi se o prosečnim cenama novih uređaja na oglasnicima kao sto su KupujemProdajem.com , HaloOglasi.com, itd itd…

Rado bih uporedio službene cene, ali to je jednostavno nemoguće, ne samo da se razlikuju od države do države, nego su tu akcije i slične stvari,a da ne govorimo kako je prosto nemoguće pronaći službenu cenu za godinu ipo ili dve godine star uređaj.

Iz tog razloga oglasnici nisu želja nego potreba, jer je to jedini i najbolji način da uporedite cene mobilnih uređaja. Ako vam se navedene cene čine preniske ili previsoke imajte na umu da se i ove cene lagano razlikuju od države do države.

Drugo pravilo


Uređaj nesme biti stariji od dve godine, jednostavno nebismo zeleli preporučiti uređaje koji neprima više softverske nadogradnje, a pored toga treba uzeti u obzir da je te starije uređaje mnogo teško pronaći nove i sa garancijom.

-Treće pravilo


Imajte na umu da je ovo samo naš izbor, potrudićemo se da u što više kategorija da predstvim što više proizvođača pod uslovom da imaju dobar telefon u toj kategoriji, a li i odabrati našeg favorita.

Cena 100 evra

Treba početi sa cenom od 100 evra jer smatramo da je to apsolutni minimum ako želite barem pristojno upotrebljiv telefon.
Naš favorit je Redmi 8A koji se može pohvaliti velikim zaslonom i jos većom baterijom, zapravo najboljom baterijom na celoj ovoj listi.

Redmi 8A

Ako njega nema onda možete baciti pogled na Redmi 9A, Ali imajte na umu da on ima nešto slabije trajanje baterije barem u odnosu na Redmi 8A.

Redmi 9A

Odmah zatim ide Alcatel 1S (2020) koji je tokom testa pozitivno iznenadio, a za razliku od ostalih telefona u ovoj kategoriji dolazi sa 3GB ram-a i sa skenerom otiska prsta. 3GB ram-a pomaze pogotovu ako mislite igrati malo zahtevnije igre.

Alcatel 1S 2020

Zatim ide Huawei Y5p koji je čak jeftiniji od 100 evra i zapravo je vrlo pristojan telefon za osnovne potrebe pod uslovom da možete živeti bez google servisa. Takođe imajte na umu da Huawei Y5p ima najgore kamere od svih drugih telefona koji su navedeni u ovoj kategoriji.

Cena 150 evra

Kategorija pametnih telefona sa cenom od oko 150 evra ove godine je doživela pravu renesansu i to najviše zahvaljujuci Xiaomi, kada kažemo Xiaomi mislimo na model Redmi 9 pametni telefon koji je za dlaku iznad 150 evra koji nudi odlican procesor koji ima oko 203 000 bodova na Antutu testu, a tu su i 4GB ram-a i 64GB interne memorije i full HD ekran.

Sve stvari koje su donedvno bile nazamislive za ovu cenu, ali ako ikako možete dodajte jos malo i uzmite sebi Redmi note 9, jer ćete dobiti nešto bolje kamere i malo bržu memoriju.

Redmi 9

Druga ili već treća opcija je Realme 5 koji standardno dolazi sa 125 GB interne memorije, a osim toga ima jako dobar SNAP DRAGON 665 procesor i vrlo, vrlo solidne kamere.

Realme 5

Poslednja, ali ne najlošija opcija je Huawei P40 lite E, koji se sada može naći čak i za manje od 150 evra i to u varijanti sa 4GB ram-a i sa 64GB interne memorije.Razlog za tako nisku cenu jeste nedostatk google servisa, pa imajte to na umu, no moramo priznati da Redmi 9 nije izašao ,Huawei p40 lite E bi bez sumnje bio naš favorit u ovoj kategoriji uređaja.

Jednostavno je u kompletu jedna lep zaokružen telefon.

Huawei p40 lite E

Cena oko 200 evra

U cenovnoj kategoriji oko 200 evra, sada se već mogu pronaći ozbiljni pametni telefoni, a odličan primer za to je Redmi note 9s.Ne samo da dobijete fantastičan hardver koji je u stanju pokretati i najzahtevnije igre, nego je tu i odlična baterija i veoma dobre kamere.

Redmi note 9s

Ipak naš favorit u ovoj kategoriji je žrtva korone i amerčkih blokada, a to je model Huawei p40 lite, ne znamo kako i kada se to dogodilo, ali Huawei p40 lite, sada se može često pronaći i za manje od 200 evra. Tu naravno ide obavezna napomena d njega kupite samo ako smatrate da možete živeti bez google servisa, Ako se odlučite na njega, onda možete računati na vrlo dobre kamere, odličnu bateriju i na izuzetno jak procesor koji je bez sumnje daleko najbrži u ovoj klasi.

Huawei p40 lite

Fanovi Samsung telefona i lepih pozadina na raspolaganju imaju Samsung Galaxy A31. Samsung Galaxy A31 dolazi sa full HD amoled zaslonom što mu je bez sumnje glavni adut, no tu su i vrlo solidne kamere i izuzetno jaka baterija.

Samsung Galaxy A31

Cena oko 250 evra

Ako kupujete telefon za 250 evra i ne smetaju vam veliki telefoni, onda možda trebali pogledati novi Redmi Note 9Pro. Glavni aduti su mu jako dobre kamere i izuzetno jak SnapDragon procesor i velika baterija od 5200Mah sa podrškom za brzo punjenje, pored toga dolazi sa 6GB ram-a i sa 128GB interne memorije, a ova varijanta može se naći po ceni od oko 250 evra.
Redmi Note 9Pro

I Samsung ima odličnu opciju, ako vam nije bitna procesorska snaga barem u odnosu na ostale telefone u ovoj kategoriji, mislimo naravno na Samsung Galaxy A51 koji osim solidnih kamera i full HD amoled ekranom koji je bez sumnje najlepši ekran u klasi ima još jedan adut koji je tek nedavno otkriven.

Naime Samsung Galaxy A51 je na listi Samsungovih telefona koji će dobiti 3 Android nadogradnje, zato ako osim najlepšeg ekrana želite i najdužu softversku podršku Samsung Galaxy A51 je telefon za vas.

Samsung Galaxy A51

Ipak zlatna sredina za većinu korisnika ako vam nesmeta malo stariji telefon je Huawei Nova 5 T, on je ujedno i naš favorit u ovoj klasi, a za razliku od ostalih Huawei telefona što smo do sada naveli ovaj Huawei Nova 5 T ima google servise pa se netreba oko toga brinuti.

Za ovu cenu adut mu je doslovno sve, ima lep dizajn sa metalnim okvirom i staklo na obe strane, tu je i procesor Kirin 980 koji doslovno jede sve ostale procesore u ovoj kategoriji telefona, a tu su vrlo dobre kamere i više nego pristojna baterija.

Huawei Nova 5 T

Cena oko 300 evra

Cenovna kategorija od oko 300 evra pokazala se kao neka uglavnom čudna zona gde se uglavnom nalaze telefoni kako smo rekli od oko 250 evra, samo sa više memorije ipak ima i nekih drugih opcija.

Prve dve su ih Xiaomi u pitanju su Xiaomi Mi 10 Lite 5G i Xiaomi Mi 10 Lite.
Xiaomi Mi 10 Lite 5G bio bi naš izbor radi izuzetno dobrog procesora i nešto boljeg zaslona.

No ne gubite puno ako uzmete Xiaomi Mi 10 Lite, čak ili šta više dobićete za dlaku bolju kameru i od prilike 20 % bolju bateriju

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Još jedna opcija je odlični Realme 6 Pro koji za ovu cenu nudi 8Gb ram memorije, sto 128GB interne memorije i izuzetno jak Snapdragom procesor.
Ovo je za vas najbolje opcija ako želite maksimalnu fluidnost u radu.

Realme 6 Pro

Cena oko 350 evra

Šta ćete kupiti za 350 evra zavisi najviše od toga volite li starije flegship telefone, ako ste tip koji voli starije telefone onda imate dve super opcije jedna je Huawei P30, često je malo skuplji od 350 evra, ali isplati se doplate jer dobijete jedan lepo zaokružen telefon sa odličnim kamerama,amoled ekran i vrlo dobru bateriju.

Huawei P30

Druga opcija je Xiaomi 9 kojeg smo već nekoliko puta isticali kao svog favorita ima lep dizajn, bežično punjenje, amoled displej, vrlo brz i stabilan Snapdragon procesor i jako dobre kamere, jedini potencijalni nedostatak je baterija kapaciteta 3300 MAh, koja je dovoljna za jedan dan normalne upotrebe telefona i ništa više od toga.

Ako ipak volite više novije telefone, onda možete izabrati kao što smo naveli već telefone od 300 evra, samo sa više memorije ili pak Smasung Galaxy A71.

Smasung Galaxy A71 ima vrlo lep full HD amoled ekran, izuzetno jak Snapdragon procesor, minimalno 6GB ram-a, veliku bateriju i vrlo dobre kamere, kao bonus na sve to Samsung je nedavno obećao tri Android nadogradnje za ovaj model telefona, zako da svakako i to uzmite u obzir prilikom odabira telefona jer to nije mala stvar.

Cena od 400 do 450 evra

Najveća iznenađenja dolaze u kategoriji od 400 do 450 evra, ne samo da u ovoj kategoriji ima mnogo Samsungovih uređaja, nego se i po prvi put na listi najisplativijih telefona nalazi jedan Iphone.

To je naravno Iphone SE 2020, koji se često može naći za oko 450 evra u osnovnoj varijanti, no njega bih preporučio samo onima koji baš žele Iphone ili oni koji traže telefon što manjih dimenzija.

Kome smeta stariji dizajn Iphona, a svejedno želi manji telefon tu je odlični Samsung Galaxy S10e.Imajte samo na umu da i ovaj model i Iphone, blago rečeno loše baterije.

Pre nego što vam pokažemo svoje favorite u ovoj kategoriji i otkrijemo koja još dva telefona možete kupiti po ceni od oko 450 evra.

Prvi je Xiaomi Mi Note 10 Pro koji ima jako dobru 108 MPX glavnu kameru

Drugi je Huawei P30 Pro koji se sve češće može pronaći po ovoj ceni, a njega i netreba posebno predstavljati

Related Articles

Back to top button