Ovo su šifre koje odmah trebate promijeniti

Sigurni passwordi, ili šifre su zasigurno jedan od najboljih zaštita podataka na globalnoj mreži. No ovo su šifre koje odmah trebate promijeniti kako bi izbjegli mogući napad na podatke.

Mnogi portali zahtijevaju nešto sigurnije šifre, s kombinacijom velikih i malih slova, kao i brojeva i znakova. Ali ruku na srce, mnogi korisnici zaborave na svoje šifre.

Iz tih razloga većina korisnika koristi jednostavnu kombinaciju za šifru. Prema tome upravo takve šifre se lagano “provale”.

Tako da ako niste sigurni da li vaša šifra ili lozinka dovoljno sigurna, provjerite nalazi li se na spisku najčešćih i najnesigurniji. Ako se ipak među njima, trebate je odmah promijeniti.

šifre koje odmah trebate promijeniti
Jednostavne šifre su često na udaru hakera

Najgore šifre na internetu

Ljudi svih uzrasta vrlo često stvaraju lozinke koje mogu brzo zapamtiti i vrlo često se radi o nečem što im je važno. Slabe kombinacije se mogu rasporediti u nekoliko grupa: Imena, Datumi i rođendani, Životinje, Hrana, Mjesta, Automobili ili Zvijezde, navodi N1.

Velik broj korisnika za zaporke koriste imena djece, omiljenu hranu i slično.

Takve šifre je najlakše pogoditi. Druga i jednako ranjiva skupina lozinki koristi uobičajene nizove brojeva i slova. Neke od njih uključuju: 123456789, 123456, 0987654321, 654321, 111111, 1q2w3e4r, 112233, 123123, 123321, abc123, 1qaz2wsx, zxcvbnm i asdfghjkl.

Velik broj usluga je ovome doskočio automatskim blokiranjem unošenja lozinki koje koriste preveliku količinu uzastopnih brojeva i slova.

Pridružene su im i ove uobičajene lozinke: iloveyou, Password1, Qwerty123, qwertyuiop, sunshine1, superman123 i lol123.

Obraite pažnju na šifre koje odmah trebate promijeniti i učinite to!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

POPULATNO OVIH DANA